ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 02-03-2019

2019-07-27

Μεταβάλλεται το σκηνικό του καιρού το Σάββατο στην χώρα μας καθώς από την ηλιοφάνεια των τελευταίων δύο ημερών, περνάμε σε ένα πιο μουντό σκηνικό με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Παράλληλα ο υδράργυρος θα υποχωρήσει.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 02-03-2019

Διάσπαρτες νεφώσεις που κατά τόπους και κατά περιόδους θα είναι αυξημένες περιμένουμε από την αρχή έως και το τέλος της ημέρας σε όλα τα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα της χώρας μας. Στο ξεκίνημα της ημέρας στο κεντρικό και βόρειο Ιόνιο καθώς επίσης στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν βροχές μέτριας έως αξιόλογης έντασης χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο πρόσκαιρης καταιγίδας στα θαλάσσια και παράκτια τμήματα. Όσο θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι και κυρίως προς τις πρώτες απογευματινές ώρες περιμένουμε περαιτέρω επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, τα δυτικά παράκτια της Ηπείρου, την δυτική Στερεά και την δυτική, κεντρική και νότια Πελ/νησο με τα φαινόμενα μάλιστα να παρουσιάζουν σημάδια υψηλής έντασης. Πιο τοπικά και ασθενή φαινόμενα περιμένουμε στην ανατολική Μακεδονία, την Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Την νύχτα βροχές θα εκδηλωθούν στην ανατολική και νότια Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά και την βόρεια Πελ/νησο ενώ τοπικά ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις Κυκλάδες, την δυτική Κρήτη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις μέχρι 5bf., στο βόρειο Αιγαίο από ΒΑ διευθύνσεις 4-5bf., ενώ στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο από ΔΝΔ διευθύνσεις 5-6bf.

Η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από -1 έως 15 βαθμούς, στα δυτικά από 1 έως 16 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 5 έως 16 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 7 έως 15 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική το Σάββατο περιμένουμε λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και δεν αποκλείεται τοπικές βροχές ή και καταιγίδα κυρίως στα νότια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις μέχρι 4bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη το Σάββατο περιμένουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα για λίγες ασθενείς βροχές στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις μέχρι 4bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια πρόγνωσης: Ιωάννης Μπουσάκας