ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 04-05-2019

2019-07-29

Αλλάζει αρκετά το σκηνικό του καιρού το Σάββατο στην χώρα μας, καθώς αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στις περισσότερες ηπειρωτικές κυρίως περιοχές αναμένονται βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους και κατά περιόδους θα είναι ισχυρές. Παράλληλα οι ισχυροί ΝΑ άνεμοι στα πελάγη θα μεταφέρουν μεγάλες ποσότητες αφρικανικής σκόνης σχεδόν σε ολόκληρη την Ελλάδα, ενώ ο υδράργυρος δεν θα μεταβληθεί σημαντικά.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 04-05-2019

Με αυξημένη συννεφιά αναμένεται να ξεκινήσει η ημέρα σε ολόκληρη την χώρα, ενώ ήδη από το πρωί τοπικές βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης θα εκδηλώνονται στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά Ελλάδα και πιο αξιόλογα στην κεντρική, την δυτική και βόρεια Πελ/νησο. Προς το μεσημέρι τα φαινόμενα στις προαναφερθείσες περιοχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές. Μέσα στην ημέρα τα φαινόμενα θα μετατοπιστούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν περιοχές της δυτικής και πιθανώς κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της υπόλοιπης Στερεάς Ελλάδας και Πελ/νησου και ίσως τα νησιά των δυτικών και βορείων Κυκλάδων και τις Σποράδες. Τις βραδινές ώρες ισχυρές καταιγίδες θα επηρεάζουν το κεντρικό και βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και ενδεχομένως την βορειοδυτική Πελ/νησο.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από ΝΑ διευθύνσεις 6-7bf., και στο Αιγαίο από Ν διευθύνσεις με ένταση 5-6bf.

Ο υδράργυρος στην βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 5 έως 22 βαθμούς, στα δυτικά από 6 έως 18 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 7 έως 20 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 10 έως 22 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Ευνοείται η έντονη μεταφορά αφρικανικής σκόνης σε ολόκληρη σχεδόν την χώρα με εξαίρεση την Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Στην Αττική, η ημέρα αναμένεται ξα ξεκινήσει με αυξημένη συννεφιά ενώ προς το μεσημέρι θα ξεκινήσουν να εκδηλώνονται βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης από τα δυτικά. Τα φαινόμενα θα επιμείνουν έως και το τέλος της ημέρας όπου δεν αποκλείεται να εκδηλωθεί πρόσκαιρη καταιγίδα στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΝΝΔ διευθύνσεις με ένταση 4-5bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένουμε νεφώσεις κατά τόπους και κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές από το απόγευμα και μετά ασθενείς κατά βάση. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις 3-4bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας