ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 06-04-2019

2019-07-29

Σοβαρή κακοκαιρία με πολλές βροχές και καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσει τα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας μας. Παράλληλα οι άνεμοι θα πνέουν αρκετά ενισχυμένοι στα πελάγη ενώ ο υδράργυρος θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 06-04-2019

Από τις πρώτες κιόλας πρωινές ώρες, το σύστημα διαταραχής θα δίνει ισχυρές βροχές στα νησιά του κεντρικού και νοτίου Ιονίου, την Πελ/νησο, την Στερεά Ελλάδα τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Μάλιστα στην κεντρική και νότια Πελ/νησο αλλά και στην δυτική Κρήτη ενδέχεται να σημειωθούν καταιγίδες και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Αξιόλογες βροχές θα εκδηλώνονται και στην Θεσσαλία αλλά και στα νοτιότερα και δυτικότερα τμήματα της Μακεδονίας. Τα φαινόμενα μέσα στην ημέρα θα μετατοπίζονται ανατολικότερα και μέχρι το μεσημέρι θα επηρεάσουν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Από το μεσημέρι και μετέπειτα ο καιρός θα παρουσιάσει σημάδια βελτίωσης στην δυτική χώρα, τα έντονα φαινόμενα θα επιμείνουν όμως μέχρι το τέλος της ημέρας στην βορειοανατολική Πελ/νησο, την κεντρική και ανατολική Στερεά Ελλάδα, την Θεσσαλία, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ενώ καταιγίδες θα εκδηλώνονται τοπικά στα νησιά του Αιγαίου. Καλύτερες καιρικές συνθήκες περιμένουμε στην Θράκη με τοπικές μόνο νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από ΑΝΑ διευθύνσεις 6-7bf. και στα νότια πόλύ ισχυροί μέχρι 8bf. που βαθμιαία θα στραφούν σε ΒΑ και θα εξασθενήσουν. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από ΑΝΑ διευθύνσεις πολύ ισχυροί 7-8bf. με μικρή εξασθένιση το βράδυ.

Ο υδράργυρος στην βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 3 έως 16 βαθμούς, στα δυτικά από 6 έως 17 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 5 έως 17 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 8 έως 17 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική το Σάββατο κατά την διάρκεια της νύχτας προς το πρωινό του Σαββάτου περιμένουμε σοβαρή κακοκαιρία με αξιόλογες βροχές που κατά διαστήματα θα παρουσιάζουν σημάδια υψηλής έντασης σε όλο το σύνολο του νομού. Τα φαινόμενα θα επιμείνουν και κατά την διάρκεια της ημέρας και θα είναι ιδιαίτερα έντονα χωρίς να αποκλείονται μάλιστα και τοπικές χαλαζοπτώσεις στα νότια του νομού. Προς το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από Α διευθύνσεις αρχικά ισχυροί μέχρι 7bf., σταδιακά όμως θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη το Σάββατο περιμένουμε συννεφιά με βροχές ασθενούς έντασης ενώ το απόγευμα τα φαινόμενα ίσως πρόσκαιρα γίνουν αξιόλογα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι 4bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας