ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 06-07-2019

2019-07-31

Καλές καιρικές συνθήκες περιμένουμε σε γενικές γραμμές στην χώρα μας το Σάββατο με την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας. Το μεσημέρι και το απόγευμα πάντως θα αναπτυχθούν διάσπαρτες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και υπάρχει μικρή πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της κεντρικής Μακεδονίας, της κεντρικής και βόρειας Στερεάς Ελλάδας και της δυτικής, κεντρικής και βόρειας Πελ/νησου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από ΒΔ διευθύνσεις με ένταση 3-4Bf. και στο βόρειο Ιόνιο πρόσκαιρα μέχρι 5Bf. ενώ στο Αιγαίο από ΒΒΔ διευθύνσεις 5-6Bf. και στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα κατά διαστήματα 7Bf.

Ο υδράργυρος σε μικρή πτώση στα ανατολικά και βόρεια, θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 15 έως 35 βαθμούς, στα δυτικά από 18 έως 36 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 19 έως 35 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 23 έως 34 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό, το μεσημέρι και το απόγευμα όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια του νομού όπου υπάρχει μικρή πιθανότητα για παροδική μπόρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΒΑ διευθύνσεις με ένταση 3-4Bf. και πρόσκαιρα στα ανατολικά μέχρι 5Bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό, ενώ πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα γύρω ορεινά τις θερμές ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3-4Bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας