ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 09-03-2019 - ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΚΑΘΑΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

2019-07-27

Αρκετά καλός αναμένεται να είναι ο καιρός το Σάββατο καθώς αν και αναμένονται αραιές νεφώσεις κυρίως στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα, τα διαστήματα με ηλιοφάνεια θα είναι πολύ μεγάλα στο σύνολο της χώρας μας. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΝΝΑ διευθύνσεις στο Ιόνιο με ένταση 3-4bf. και στο Αιγαίο από ΔΝΔ διευθύνσεις μέχρι 5bf. Ο υδράργυρος δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 4 έως 22 βαθμούς, στα δυτικά από 4 έως 20 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 5 έως 22 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 9 έως 19 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική το Σάββατο περιμένουμε αραίες νεφώσεις αλλά και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΔΝΔ διευθύνσεις 2-3bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη το Σάββατο περιμένουμε ηλιοφάνεια με λίγες αραιές συννεφιές. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις μέχρι 3bf. και κατά τόπους άπνοια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Παρόμοιες καιρικές συνθήκες περιμένουμε και την Κυριακή στην χώρα μας καθώς θα επικρατεί η ηλιοφάνεια σε όλα τα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα. Οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν εξασθενημένοι στα πελάγη ενώ η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα.

Την Καθαρά Δευτέρα ο καιρός θα ευνοήσει το πέταγμα του χαρταετού καθώς σε γενικές γραμμές αναμένονται καλές καιρικές συνθήκες τουλάχιστον το πρώτο μισό της ημέρας. Σταδιακά από το μεσημέρι και μετέπειτα θα συννεφιάσει στα περισσότερα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα παρ'όλα αυτά δεν αναμένονται φαινόμενα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς σε γενικές γραμμές στα πελάγη μέχρι 5bf. ενώ η θερμοκρασία θα κυμαίνεται κατά μέσο όρο στους 21 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, από την Τρίτη περιμένουμε μια πολύ σημαντική μεταβολή του καιρού καθώς τα κύρια χαρακτηριστικά του θα είναι η σημαντικότατη πτώση της θερμοκρασίας σε καθαρά χειμωνιάτικες τιμές, οι πολλές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της δυτικής, της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας αλλά και οι πυκνές χιονοπτώσεις όχι μόνο στα ορεινά αλλά και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Ακόμα είναι νωρίς για να πούμε με βεβαιότητα την ένταση και την έκταση των ψυχρών αερίων μαζών αλλά και των φαινομένων. Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι από τις ανοιξιάτικες θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών, επιστρέφουμε στον Χειμώνα.

Επιμέλεια πρόγνωσης: Ιωάννης Μπουσάκας