ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 11-05-2019

2019-07-29

Αρκετά καλές καιρικές συνθήκες περιμένουμε το Σάββατο στην χώρα μας καθώς η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει στις περισσότερες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές. Τις θερμές ώρες της ημέρας πάντως, νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα δυτικά και τα βόρεια και είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιρες μπόρες στην Θράκη, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου καθώς επίσης και στα ορεινά και ημιορεινά της δυτικής Στερεάς Ελλάδας και της δυτικής, κεντρικής και βόρειας Πελ/νησου. Μέχρι το απόγευμα πάντως ο καιρός στις προαναφερθείσες περιοχές θα έχει βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα κυλήσει και θα τελειώσει με λίγες μόνο πρόσκαιρες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από ΒΔ διευθύνσεις εντάσεως 3-4bf., στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο από ΑΒΑ διευθύνσεις με ένταση 3-4bf. και στο βόρειο Αιγαίο από διάφορες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Ο υδράργυρος σε κανονικά για την εποχή επίπεδα, θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 7 έως 24 βαθμούς, στα δυτικά από 7 έως 24 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 8 έως 24 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 13 έως 25 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική, περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις κυρίως περιμετρικά του λεκανοπεδίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με μέγιστη ένταση τα 3bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό ενώ το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις μέχρι 3bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας