ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 13-04-2019

2019-07-29

Παραμένει και το Σάββατο η αστάθεια στην χώρα μας με τις βροχές και καταιγίδες να απασχολούν τα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια τμήματα. Παράλληλα οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς στα πελάγη ενώ η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 13-04-2019

Στην αρχή της ημέρας, τοπικές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο βόρειο Ιόνιο, την Θράκη, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, τις βόρειες Κυκλάδες και την ανατολική Στερεά Ελλάδα. Όσο θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι τα φαινόμενα θα επηρεάσουν την υπόλοιπη Μακεδονία, περιοχές της δυτικής Θεσσαλίας, της δυτικής και κεντρικής Στερεάς και της βόρειας Πελ/νησου ενώ πρόσκαιρες βροχές ίσως εκδηλωθούν και στην δυτική Κρήτη. Από το απόγευμα και μετέπειτα τα φαινόμενα θα αποκτήσουν πιο τοπικό χαρακτήρα και το βράδυ ο καιρός πρόσκαιρα θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από ΔΝΔ διευθύνσεις γύρω στα 3-4bf. και στο Αιγαίο από διάφορες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Ο υδράργυρος στην βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 1 έως 19 βαθμούς, στα δυτικά από 3 έως 19 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 2 έως 20 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 11 έως 20 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική, το Σάββατο περιμένουμε αρχικά συννεφιά που θα δίνει τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Προς το μεσημέρι ενδέχεται να εκδηλωθεί και πρόσκαιρη καταιγίδα. Από αργά το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις γύρω στα 3-4bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη, το Σάββατο περιμένουμε λίγες νεφώσεις που προς το μεσημέρι θα αυξηθούν και ενδέχεται να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις μέχρι 3bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας