Πρόγνωση καιρού Ελλάδος το Σάββατο 14-09-2019

2019-09-13

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν από την αρχή μέχρι το τέλος της ημέρας του Σαββάτου στην χώρα μας καθώς η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει σε όλα σχεδόν τα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα. Μοναδική εξαίρεση θα αποτελεί η Κρήτη όπου στην διάρκεια της ημέρας θα εμφανίζονται νεφώσεις πιο πυκνές στα ορεινά - ημιορεινά του νησιού που ίσως αφήνει τοπικές βροχές. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από Β γενικά διευθύνσεις με ένταση 4-6Μπ. ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν θυελλώδεις βοριάδες που θα φτάνουν τα 8Μπ. και τις πρωινές ώρες τα 9Μπ. (οι ριπές ίσως αγγίξουν και τα 10Μπ.) Από το απόγευμα θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένιση.

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 11 έως 33 βαθμούς, στα δυτικά από 15 έως 33 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 15 έως 29 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 18 έως 28 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται αίθριος καιρός καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΒΑ διευθύνσεις αρχικά πολύ ισχυροί με ένταση 7-8Μπ. και στα ανατολικά θυελλώδεις 9Μπ. ενώ από το απόγευμα αναμένεται μικρή εξασθένιση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη δεν θα ξεπεράσει τους 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις αρχικά 4-5Μπ. και μετά το μεσημέρι 3-4Μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας