Πρόγνωση καιρού Ελλάδος το Σάββατο 17-08-2019

2019-08-16

Άστατο καιρό με βροχές και καταιγίδες στα κεντρικά, τα ανατολικά και τα βόρεια ηπειρωτικά τμήματα περιμένουμε κατά την διάρκεια του Σαββάτου στην χώρα μας. Παράλληλα οι άνεμοι θα παρουσιάσουν ενίσχυση στην θάλασσα του Αιγαίου ενώ η θερμοκρασία θα πέσει λίγο ακόμη στην ανατολική και βόρεια χώρα.

Αναλυτικά, η πρόγνωση του καιρού για το Σάββατο 17/08/2019

Τα ξημερώματα της ημέρας προς τις πρώτες πρωινές ώρες αναμένεται μία σοβαρή επιδείνωση του καιρού στην Θεσσαλία (κυρίως την κεντρική και ανατολική), την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, την Θράκη, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, τις Σποράδες και ενδεχομένως την βόρεια Στερεά Ελλάδα (κυρίως την δυτική και βόρεια Εύβοια) όπου θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες καθώς και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Τα φαινόμενα σε αυτές τις περιοχές θα επιμείνουν μέχρι και τις πρώτες μεσημβρινές ώρες επηρεάζοντας πρόσκαιρα την κεντρική και ανατολική Στερεά Ελλάδα και την βόρεια Πελ/νησο. Από το μεσημέρι και μετέπειτα τα φαινόμενα θα αποκτούν ολοένα και πιο τοπικό χαρακτήρα έως ότου σταματήσουν εκτός από την Θράκη και την ΝΑ Πελ/νησο όπου μέχρι και το βράδυ θα σημειώνονται βροχές και καταιγίδες, πιο ισχυρές στην Θράκη. Στην υπόλοιπη χώρα η ημέρα θα ξεκινήσει, θα κυλήσει και θα τελειώσει με καλές καιρικές συνθήκες και μόνο στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά θα συννεφιάσει το μεσημέρι και το απόγευμα. 

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από ΒΒΔ διευθύνσεις εντάσεως 4-6Bf. και στο Αιγαίο από Β γενικά διευθύνσεις ισχυροί εντάσεως 6-7Bf. και το βράδυ στα Δωδεκάνησα πολύ ισχυροί μέχρι 8Bf.

Ο υδράργυρος θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 14 έως 32 βαθμούς, στα δυτικά από 16 έως 34 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 17 έως 33 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 19 έως 33 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε συννεφιά από το ξεκίνημα της ημέρας η οποία θα είναι πιο πυκνή στα δυτικά και βόρεια του νομού όπου και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στον υπόλοιπο νομό και υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθεί πρόσκαιρη καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β γενικά διευθύνσεις με ένταση 3-4Bf. και στα ανατολικά μέχρι 5Bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη κατά την διάρκεια της νύχτας προς τα ξημερώματα μέχρι και τις πρώτες μεσημβρινές ώρες αναμένεται επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες που κατά διαστήματα θα είναι ισχυρές. Από το μεσημέρι και μετά αναμένεται αισθητή βελτίωση του καιρού. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις μέχρι 4Bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας