ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 18-05-2019

2019-07-29

Σημαντική βελτίωση θα παρουσιάσει το σκηνικό του καιρού το Σάββατο στην χώρα μας και μόνο στην ανατολική Μακεδονία και την Θράκη περιμένουμε διάσπαρτες μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας. Παράληλλα οι άνεμοι θα πνέουν εξασθενημένοι στα πελάγη ενώ ο υδράργυρος θα παρουσιάσει άνοδο.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού το Σάββατο 18-05-2019

Η ημέρα θα ξεκινήσει πολύ καλά με μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια ενώ τοπικές νεφώσεις άνευ σημασίας θα απασχολήσουν τα νησιά του Ιονίου και του βορειοανατολικού Αιγαίου. Προς το μεσημέρι νεφώσεις θα αναπτυχθούν στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές χωρίς πάντως αυτές να είναι ικανές να αφήσουν κάποιο φαινόμενο με εξαίρεση την Θράκη και τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας όπου το μεσημέρι θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες μπόρες η και τοπική καταιγίδα κυρίως στα ορεινά και τα ημιορεινά. Τα φαινόμενα μέχρι το απόγευμα θα έχουν σταματήσει. Στο τελείωμα της ημέρας δεν αναμένεται κάποια σημαντική αλλαγή στον καιρό.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από ΝΝΑ διευθύνσες εντάσεως 3-4bf. και στο Αιγαίο αρχικά από ΒΔ διευθύνσεις 3-4bf. (στα Δωδεκάνησα πρόσκαιρα μέχρι 5bf.), από αργά το απόγευμα όμως σταδιακά θα στραφόυν σε ΝΝΔ με την ίδια ένταση.

Ο υδράργυρος στην βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 7 έως 26 βαθμούς, στα δυτικά από 8 έως 25 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 8 έως 26 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 12 έως 26 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική η ημέρα θα ξεκινήσει με αίθριο καιρό, ενώ το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις που το βράδυ ίσως πρόσκαιρα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις μέχρι 3bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αρχικά αίθριο καιρό, ενώ προς το μεσημέρι θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που ίσως πρόσκαιρα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις μέχρι 3bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας