Πρόγνωση καιρού Ελλάδος το Σάββατο 20-07-2019

2019-07-31

Καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν το Σάββατο στις περισσότερες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές με την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας. Τις θερμές ώρες της ημέρας όμως θα συννεφιάσει στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν διάσπαρτοι όμβροι ή και τοπικές καταιγίδες στα ορεινά - ημιορεινά της Θράκης (κυρίως στην Ξάνθη), της Μακεδονίας της Ηπείρου και ίσως της δυτικής Στερεάς Ελλάδας. Τα φαινόμενα θα είναι μικρής διάρκειας και τοπικού χαρακτήρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από ΒΒΔ διευθύνσεις με ένταση 3-4Bf. και στο Αιγαίο από Β γενικά διευθύνσεις έως 6Bf.

Ο υδράργυρος σε μικρή περαιτέρω άνοδο θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 13 έως 32 βαθμούς, στα δυτικά από 15 έως 34 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 16 έως 33 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 20 έως 31 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις 4-5Bf. και κατά διαστήματα στα ανατολικά μέχρι 6Bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε στο ξεκίνημα της ημέρας αίθριο καιρό. Τις θερμές ώρες της ημέρας θα αναπτυχθούν νεφώσεις και ενδέχεται να εκδηλωθεί παροδική βροχή ή καταιγίδα κυρίως στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3-4Bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας