Πρόγνωση καιρού Ελλάδος το Σάββατο 24-08-2019

2019-08-23

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν το Σάββατο στην χώρα μας καθώς για άλλη μια φορά θα κυριαρχήσει η ηλιοφάνεια σχεδόν σε όλα τα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πάντως θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ορεινά της δυτικής και βόρειας Ελλάδας και υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα να εκδηλωθεί πρόσκαιρη βροχή στα βουνά της δυτικής Μακεδονίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από Β γενικά διευθύνσεις με ένταση 3-5Bf. και στο Αιγαίο από Β διευθύνσεις 5-7Bf. (στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου η ένταση του ανέμου θα φτάνει τα 8Bf.).

Ο υδράργυρος θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 17 έως 38 βαθμούς, στα δυτικά από 19 έως 38 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 20 έως 36 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 20 έως 37 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση 5-6Bf. και στα ανατολικά παράκτια μέχρι 7Bf. με σταδιακή εξασθένιση μετά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη θα κυμανθεί 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3-4Bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας