ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 25-05-2019

2019-07-29

Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός το Σάββατο στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας με εξαίρεση τα βορειοανατολικά όπου υπολείμματα αστάθειας θα συνεχίσουν να δίνουν ισχυρές βροχές και καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν εξασθενημένοι στα πελάγη, ενώ ο υδράργυρος θα παρουσιάσει άνοδο.

Αναλυτικά, η πρόγνωση του καιρού το Σάββατο 25/05/2019

Η ημέρα αναμένεται να ξεκινήσει, να κυλήσει και να τελειώσει με καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη σχεδόν την χώρα και μόνο τις θερμές ώρες της ημέρας θα αναπτυχθούν αραιές κατά βάση νεφώσεις στα ηπειρωτικά. Εξαίρεση θα αποτελέσει η ανατολική Μακεδονία και κυρίως η Θράκη όπου προς το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις οπότε τις θερμές ώρες της ημέρας θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες τοπικά ιδιαίτερα ισχυρές. Βελτίωση του καιρού αναμένεται από αργά το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από Δ γενικά διευθύνσεις 3-4bf. και στο Αιγαίο από ΝΔ διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Ο υδράργυρος θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 8 έως 26 βαθμούς, στα δυτικά από 10 έως 26 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 8 έως 27 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 12 έως 27 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό ενώ το μεσημέρι θα παρατηρηθούν αραιές νεφώσεις στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις μέχρι 4bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό ενώ το μεσημέρι θα συννεφιάσει τοπικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις μέχρι 3bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας