Πρόγνωση καιρού Ελλάδος το Σάββατο 27-07-2019

2019-07-31

Καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν το Σάββατο στην χώρα μας καθώς η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει στις περισσότερες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πάντως θα αναπτυχθούν νεφώσεις κυρίως στα ορεινά - ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και ενδέχεται να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι και ίσως τοπικές καταιγίδες στην κεντρική Μακεδονία και την οροσειρά της Πίνδου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από Δ διευθύνσεις με ένταση 3-4Bf. ενώ στο Αιγαίο θα πνέει γενικά ένας ΒΒΔ άνεμος που η μέγιστη ένταση θα φτάνει τα 6Bf.

Ο υδράργυρος σε νέα μικρή άνοδο θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 15 έως 36 βαθμούς, στα δυτικά από 18 έως 36 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 19 έως 37 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 20 έως 32 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με πρόσκαιρες νεφώσεις στα βορειοδυτικά το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες γενικά διευθύνσεις και στα ανατολικά από Β με ένταση 3-4Bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό ενώ τις θερμές ώρες της ημέρας θα συννεφιάσει πρόσκαιρα στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3-4Bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας