ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

2019-07-22

Διαφορετικό πρόσωπο θα έχει ο καιρός αύριο σε ολόκληρη την Ελλάδα. Συγκεκριμένα αρχικά τα βόρεια τα κεντρικά και τα ανατολικά καθώς και τα νότια ηπειρωτικά τμήματα θα πρέπει να ξεκινήσουν με σχετικά αίθριο ουρανό και κάποιες διάσπαρτες νεφώσεις άνευ σημασίας για τις συγκεκριμένες περιοχές. Αντίθετα στην δυτική Ελλάδα η ημέρα θα ξεκινήσει με πυκνή συννεφιά και κυρίως στο κεντρικό και νότιο Ιόνιο, στην δυτική Στερεά, στην δυτική Πελ/νησος και πιθανώς στο νοτιοδυτικό κομμάτι της Ηπείρου θα πρέπει να εκδηλωθούν κάποιες βροχές ασθενούς έως και μέτριας έντασης με πιθανά λίγα αστραπόβροντα. Όσο θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι αυτή η συννεφιά αναμένεται να πυκνώσει αρκετά και θα δίνει τοπικά μεν φαινόμενα σε ολόκληρη αυτή την φορά δυτική Ελλάδα αλλά εκεί όπου αυτά θα εκδηλώνονται πιθανώς πρόσκαιρα να έχουν και έντονο χαρακτήρα (κάτι σαν μπουρίνι). Ταυτόχρονα μέσα στην ημέρα τοπικές καταιγίδες αναμένονται και στην υπόλοιπη χώρα αλλά θα έχουν πολύ μικρή διάρκεια και θα είναι ΤΟΠΙΚΑ τα φαινόμενα. Πολύ λιγότερα ή και καθόλου φαινόμενα θα έχει η βόρεια και βορειοανατολική Ελλάδα. Να σημειωθεί επίσης ότι το ανατολικό Αιγαίο πολύ νωρίς το πρωί θα έχει πολύ ισχυρές καταιγίδες με υπαρκτή την πιθανότητα χαλαζόπτωσης αλλά μέσα στην ημέρα θα σταματήσουν ενώ από το βράδυ θα έχουμε και πάλι έντονα φαινόμενα. Και η Κρήτη δεν φαίνεται να δέχεται αξιόλογα φαινόμενα (ίσως μόνο τα δυτικά του νησιού δεχτούν λίγο περισσότερα φαινόμενα). Χιονοπτώσεις θα έχουμε στα ορεινά και ημιορείνα της βορειοδυτικής Ελλάδας (400-500μ.) αλλά θα υπάρχουν και διαστήματα με ηλιοφάνειας ενώ αξιόλογες χιονοπτώσεις φαίνονται στα ορεινα της δυτικής χώρας (800-900μ.).

Οι άνεμοι αρχικά στο Ιόνιο θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις εντάσεως 4-5b. με πρόσκαιρη ενίσχυση το μεσημέρι (7b.) ενώ από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικές διευθύνσεις εντάσεως 4-6b. Στο Αιγαίο θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις εντάσεως 6-7b. ενώ στα ηπειρωτικά θα πνέουν από δυτικές νοτιοδυτικές διευθύνσεις εντάσεως 3-4b.

Η θερμοκρασία θα σημειώση νέα μικρή πτώση και θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 0 - 15 βαθμούς Κελσίου, στην δυτική χώρα από 1 - 13 βαθμούς Κελσίου, στην κεντρική και νότια χώρα από 3 - 17 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 7 - 17 βαθμούς Κελσίου, και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 10 - 18 βαθμούς Κελσίου. Να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια της εκδήλωσης των φαινομένων η θερμοκρασία θα πρέπει να είναι χαμηλότερη κατά 3-4 και ίσως ακόμα περισσότερο από τις δωσμένες τιμές!