ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 10-01-16

2019-07-22

Συννεφιασμένος αναμένεται να είναι το μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας ο καιρός σε ολόκληρη την Ελλάδα όπου τοπικά οι νεφώσεις αυτές θα είναι κατά περιόδους πιο πυκνές. Αυτές οι νεφώσεις το πρώτο μισό της ημέρας θα δώσουν κάποια ασθενή φαινόμενα με την μορφή μπόρας στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο ενώ από το μεσημέρι και ύστερα οι νεφώσεις θα μετατοπίζονται ολοένα και ανατολικότερα και θα καθαρίζει ο καιρός από τα δυτικά. Το απόγευμα κάποιες βροχές με την μορφή μπόρας θα εντοπίζονται στις Κυκλάδες και την Κρήτη όπου και εκεί μέχρι το βράδυ θα έχουν σταματήσει.

Οι άνεμοι θα πνέουν και στο Ιόνιο και στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις εντάσεως 3-4b. στο Ιόνιο και 5-6b. στο Αιγαίο. Στα ηπειρωτικά οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις εντάσεως 3-4b.

Η θερμοκρασία στην βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 1 - 14 βαθμούς Κελσίου, στην δυτική χώρα από 7 - 16 βαθμούς Κελσίου, στην κεντρική και νότια ηπειρωτική χώρα από 6 - 17 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 8 - 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 9 - 18 βαθμούς Κελσίου.