Πρόγνωση καιρού Ελλάδος την Δευτέρα 19-08-2019 - Εκτίμηση έως τα τέλη της εβδομάδας

2019-08-18

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν την Δευτέρα στην χώρα μας με την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί στα περισσότερα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στην δυτική και κεντρική Μακεδονία, την Ήπειρο, την Θεσσαλία, την δυτική Στερεά Ελλάδα και το βόρειο Ιόνιο.  

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3-4Bf. και στο Αιγαίο από Β διευθύνσεις ισχυροί έως πολύ ισχυροί μέχρι 8Bf

Ο υδράργυρος σε μικρή άνοδο θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 14 έως 34 βαθμούς, στα δυτικά από 16 έως 35 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 17 έως 34 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 19 έως 32 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΒΑ διευθύνσεις με ένταση 4-5Bf. και στα ανολικά 6Bf. και ίσως πρόσκαιρα 7Bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν γενικά διευθύνσεις με ένταση 3-4Bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Όσον αφορά τον καιρό των επόμενων ημερών, θα λέγαμε ότι η εβδομάδα αναμένεται να κυλήσει και να τελειώσει με καλοκαιρινές καιρικές συνθήκες, καθώς τα φαινόμενα θα απουσιάζουν από όλη την χώρα. Μάλιστα η θερμοκρασία σταδιακά θα αρχίσει από την Τρίτη να ανεβαίνει περαιτέρω με τις πιο ζεστές ημέρες της εβδομάδας να είναι η Πέμπτη και η Παρασκευή όπου η θερμοκρασία θα ανέβει στα ηπειρωτικά στους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου περίπου. Οι βοριάδες στο Αιγαίο θα παραμείνουν αρκετά ενισχυμένοι σχεδόν καθ'όλη την διάρκεια της εβδομάδας ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν ασθενείς.  Μόνο το Σάββατο ίσως αλλάξει λίγο το σκηνικό του καιρού στην βόρεια Ελλάδα καθώς φαίνεται ότι ενδέχεται να εκδηλωθούν κάποιες βροχές, τίποτα όμως το αξιόλογο. Συμπερασματικά λοιπόν, το Καλοκαιρί διατηρείται!!

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας