Πρόσκαιρα ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου - Τοπικά θυελλώδεις άνεμοι - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος το Σάββατο 29/02/2020

2020-02-28

Βελτιωμένο αναμένεται σε γενικές γραμμές το σκηνικό του καιρού στην χώρα μας κατά την διάρκεια του Σαββάτου. Συγκεκριμένα στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια ο καιρός θα είναι πολύ καλός από την αρχή έως το τέλος της ημέρας με λίγες αραιές νεφώσεις και πολύ μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Στην Θράκη (κυρίως στον Έβρο) και κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου όμως κατά την διάρκεια της νύχτας και των πρώτων πρωινών ωρών αναμένεται σοβαρή επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες που ενδεχομένως παρουσιάσουν έντονο χαρακτήρα. Μάλιστα πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα πέσουν στην ορεινή - ημιορεινή Θράκη από τα 500 μέτρα υψόμετρο και άνω. Ωστόσο και εδώ ο καιρός βαθμιαία προς το μεσημέρι θα αρχίσει να βελτιώνεται. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 Μποφόρ και στα ανοιχτά μέχρι 6 Μποφόρ ενώ στο Αιγαίο ο βοριάς θα πνέει πολύ ισχυρός με ένταση 7 με 8 Μποφόρ και τις ριπές πιθανώς να αγγίζουν ακόμη και τα 9 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από -4 έως 13 βαθμούς, στα δυτικά από -2 έως 15 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 1 έως 14 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 5 έως 14 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 5 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική μέσα στην νύχτα θα έχουμε κάποιες νεφώσεις οι οποίες θα δώσουν τοπικές βροχές. Πολύ γρήγορα όμως με την ανατολή του Ηλίου ο καιρός θα είναι βελτιωμένος και η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις με ένταση 5 με 6 και στα ανατολικά 7 Μποφόρ, ωστόσο βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις αρχικά πολύ ισχυροί με ένταση 6 με 7 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένιση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας