Πρόσκαιρες τοπικές μπόρες στα κεντρικά και βόρεια - Ο καιρός την Δευτέρα 29/03/2021

2021-03-28

Με αρκετά καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να ξεκινήσει, να κυλήσει και να τελειώσει σε γενικές γραμμές η ημέρα της Δευτέρας στην χώρα μας, καθώς τα διαστήματα με ηλιοφάνεια θα είναι μεγάλα στις περισσότερες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές και ιδιαίτερα στα νοτιότερα τμήματα. Παρ' όλα αυτά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις κυρίως στα δυτικά και βόρεια ορεινά ηπειρωτικά, οπότε εκείνες τις ώρες αναμένεται να σημειωθούν πρόσκαιρες μπόρες στις ορεινές και ημιορεινές όμως περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής Θεσσαλίας, της δυτικής Στερεάς Ελλάδας, της βόρειας Πελ/νησου και πιθανώς της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις με την ένταση μετά το μεσημέρι στα κεντρικά και κυρίως στα βόρεια να φτάνει τα 5 με 6 Μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν από Β κυρίως διευθύνσεις έως 5 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 3 έως 19 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 18 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 4 έως 20 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 7 έως 19 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 8 έως 17 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β-ΒΑ κυρίως διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ και από το απόγευμα στα ανατολικά έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες πρόσκαιρα το μεσημέρι στα γύρω ορεινά θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από Β διευθύνσεις με ένταση 4 με 5 Μποφόρ και αργότερα από διάφορες διευθύνσεις έως 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας