Πρόσκαιρες τοπικές βροχές και σταδιακή βελτίωση - Ο καιρός την Κυριακή 25/04/2021

2021-04-24

Η ατμοσφαιρική διαταραχή που επηρεάζει τις τελευταίες ώρες μεγάλο μέρος της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας, έχει δώσει αξιόλογα ποσά υετού σε πολλές περιοχές. Σταδιακά μέσα στην Κυριακή η διαταραχή αυτή θα απομακρύνεται και έτσι ο καιρός θα έχει την τάση να βελτιώνεται ολοένα και περισσότερο, ιδιαίτερα μετά το μεσημέρι. Παράλληλα θα κάνει σχετική ψύχρα στα κεντρικά, τα ανατολικά και τα βόρεια, ενώ στα δυτικά και νότια ο καιρός θα είναι πιο μαλακός. 

Ας δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για την Κυριακή 25/04/2021

Μέσα στην νύχτα και τις πρωινές ώρες, οι βροχές θα συνεχιστούν σε ανατολική Θεσσαλία, Σποράδες, ανατολική Στερεά Ελλάδα και νησιά ανατολικού - βορειοανατολικού Αιγαίου, φαινόμενα τα οποία τοπικά θα έχουν κατά τόπους αξιόλογο χαρακτήρα. Πρόσκαιρες τοπικές βροχές είναι πιθανό επίσης να σημειωθούν στις βόρειες Κυκλάδες και τοπικά στην Κρήτη. Στην συνέχεια, καθώς θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι τα φαινόμενα θα παρουσιάζουν ολοένα και πιο τοπικό και εξασθενημένο χαρακτήρα και μέχρι το απόγευμα θα έχουν σταματήσει παντού και μόνο στην Κρήτη ίσως διατηρηθούν κάποια λίγα τοπικά και ασθενή φαινόμενα έως νωρίς το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι καλύτερος με διαστήματα με ηλιοφάνεια αλλά και νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια (ίσως βρέξει ασθενώς και τοπικά στα ορεινά). 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Β διευθύνσεις, αρκετά ισχυροί με ένταση 5 με 7 Μποφόρ

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 6 έως 19 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 11 έως 21 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 6 έως 22 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 9 έως 21 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 13 έως 17 βαθμούς (στην νότια Κρήτη η μέγιστη θερμοκρασία θα ανέλθει τοπικά στους 20 βαθμούς) και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου (το "24αρι" ισχύει για το εσωτερικό της Ρόδου). 

Στην Αττική μέσα στην νύχτα και το πρωί θα έχουμε συννεφιά η οποία θα δίνει τοπικές βροχές κυρίως γύρω από το λεκανοπέδιο. Τα φαινόμενα όσο θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι θα εξασθενούν και τελικά θα σταματήσουν, ενώ προς το απόγευμα θα έχουμε και διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση 5 με 6 Μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά έως 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως στο ξεκίνημα της ημέρας με μικρή πιθανότητα να ψιχαλίσει τοπικά, ενώ στην συνέχεια θα έχουμε αρκετά διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν κυρίως διευθύνσεις με ένταση 2 με 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας