Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού κυρίως στα κεντρικά και νότια με τοπικές βροχές και καταιγίδες - Πτώση της θερμοκρασίας σχεδόν σε όλη την χώρα - Ο καιρός την Πέμπτη 07/05/2020

2020-05-06

Μία πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού αναμένεται να λάβει χώρα στην περιοχή μας κατά την διάρκεια της Πέμπτης καθώς μία ατμοσφαιρική διαταραχή θα προκαλέσει τοπικές βροχές και διάσπαρτες καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και νότια. Παράλληλα οι άνεμοι θα παρουσιάσουν ενίσχυση στο Ιόνιο ενώ η θερμοκρασία πρόσκαιρα θα πέσει αισθητά σχεδόν σε όλη την χώρα. 

Ας δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για την Πέμπτη 07/05/2020

Μέσα στην νύχτα και νωρίς το ξημέρωμα ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη επιδείνωση πρώτα στην βόρεια Ελλάδα όποτε και θα σημειωθούν βροχές σύντομης διάρκειας κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και την Θράκη και πιο τοπικά στα υπόλοιπα τμήματα της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας. Γρήγορα το πρωί πάντως τα φαινόμενα θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί ενώ οι βροχές θα κινηθούν νοτιότερα επηρεάζοντας περιοχές κυρίως της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας μέχρι περίπου το μεσημέρι. Παράλληλα μέχρι το μεσημέρι κάποιες τοπικές ασθενείς βροχές ενδέχεται να σημειωθούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα καθώς επίσης το κεντρικό και βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και την δυτική Στερεά Ελλάδα (φαινόμενα πολύ τοπικά και ασθενή) ενώ στην Θράκη ίσως ξαναβγάλει τοπικές βροχές κυρίως στα ορεινά τις θερμές ώρες της ημέρας. Όμως κατά την διάρκεια των μεσημβρινών και απογευματινών ωρών αναμένεται σημαντική επιδείνωση του καιρού στην ευρύτερη περιοχή της Πελ/νησου και ιδιαίτερα στα κεντρικά τμήματα όπου θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες, φαινόμενα που ενδέχεται πρόσκαιρα να έχουν μεγάλη ένταση. Από αργά το απόγευμα ωστόσο και εδώ ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται ενώ τέλος το βράδυ τοπικές βροχές θα σημειωθούν και στην Κρήτη κυρίως στα βόρεια του νησιού. 

Οι άνεμοι στο κεντρικό και βόρειο Ιόνιο θα πνέουν από Β διευθύνσεις αρκετά ενισχυμένοι με ένταση 5 με 7 Μποφόρ και στο νότιο Ιόνιο από Ν διευθύνσεις 5 με 6 Μποφόρ. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από Β διευθύνσεις που τοπικά βόρεια της Κρήτης η ένταση θα αγγίζει τα 7 Μποφόρ

Η θερμοκρασία σε πτώση, θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 4 έως 19 βαθμούς, στα δυτικά από 10 έως 24 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 9 έως 22 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 15 έως 22 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική στο ξεκίνημα της ημέρας περιμένουμε συννεφιά η οποία θα είναι πυκνότερη στα δυτικά και βόρεια του νομού όπου και μέχρι το μεσημέρι ενδέχεται να σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Από κει και ύστερα ο καιρός θα βελτιωθεί και θα έχουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις μέτριοι με ένταση 4 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε μέσα στην νύχτα συννεφιά η οποία ενδέχεται να δώσει τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά του νομού. Για το υπόλοιπο της ημέρας αναμένονται λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις μέτριοι με ένταση 4 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας