Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού με τοπικές βροχές και καταιγίδες - Ο καιρός την Πέμπτη 11/02/2021

2021-02-10

Μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει το σκηνικό του καιρού κατά την διάρκεια της Πέμπτης στην χώρα μας, καθώς θα μας επισκεφθεί μία ατμοσφαιρική διαταραχή από τα δυτικά η οποία θα προκαλέσει βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές κυρίως στην δυτική Ελλάδα και στην συνέχεια στα ανατολικότερα τμήματα. Παράλληλα οι άνεμοι θα πνέουν αρκετά ισχυροί κατά τόπους και κατά διαστήματα ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά. 

Ας δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για την Πέμπτη 11/02/2021

Ήδη από το ξεκίνημα της ημέρας ο καιρός θα είναι επιδεινωμένος στην βορειοδυτική Ελλάδα και θα εκδηλώνονται βροχές και καταιγίδες στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο, με τα φαινόμενα μάλιστα να έχουν την τάση να αποκτούν ολοένα και πιο έντονο χαρακτήρα. Γρήγορα μέχρι και νωρίς το μεσημέρι τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε όλα σχεδόν τα δυτικά και θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά Ελλάδα και την δυτική Πελ/νησο. 

Το μεσημέρι και το απόγευμα τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν στις περισσότερες περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης, την Θεσσαλία, την κεντρική Στερεά Ελλάδα και την κεντρική και βόρεια Πελ/νησο. Παράλληλα ο καιρός στα δυτικά θα παραμείνει επιδεινωμένος με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. 

Τις απογευματινές και βραδινές ώρες, ο καιρός σταδιακά θα βελτιώνεται στα δυτικά, ωστόσο θα επιδεινωθεί στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (από την Χίο και βορειότερα) μέχρι και την Θράκη, οπότε θα σημειωθούν και εκεί βροχές και καταιγίδες ίσως πρόσκαιρα ισχυρές. Στα υπόλοιπα τμήματα μέχρι το τέλος της ημέρας ο καιρός θα έχει βελτιωθεί, ενώ θα παραμείνει καλύτερος στα νότια νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από Δ κυρίως διευθύνσεις που στην αρχή της ημέρας θα φτάνουν τα 7 Μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν από Ν κυρίως διευθύνσεις, αρκετά έως πολύ ισχυροί στα κεντρικά και τα βόρεια με ένταση 7 με 8 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 6 έως 17 βαθμούς, στα δυτικά από 7 έως 15 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 7 έως 18 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 14 έως 19 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε αρχικά αρκετά καλό καιρό με μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Προς το μεσημέρι και από τα δυτικά θα αρχίσουν να εμφανίζονται νεφώσεις οι οποίες θα έχουν την τάση να πυκνώνουν ολοένα και περισσότερο. Μεταξύ των μεσημβρινών και πρώτων απογευματινών ωρών, αναμένεται ένα πέρασμα από μπόρες και ίσως παροδική καταιγίδα, με έμφαση όμως τα δυτικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΝΔ διευθύνσεις αρκετά ισχυροί με ένταση 6 με 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και βελτίωση του καιρού στην συνέχεια. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από Ν διευθύνσεις με ένταση 5 με 6 Μποφόρ, προοδευτικά όμως θα στραφούν σε βοριάδες και θα ενισχυθούν στα 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας