Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού στα βορειοδυτικά - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος την Πέμπτη 28-11-2019

2019-11-27

Πρόσκαιρη μεταβολή θα παρουσιάσει το σκηνικό του καιρού στην δυτική - βορειοδυτική Ελλάδα όπου αναμένονται ασθενείς βροχές κατά την διάρκεια της ημέρας οι οποίες το βράδυ θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Λίγες βροχές αναμένονται και στα ανατολικά νησιωτικά τμήματα. Παράλληλα η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή ενώ οι άνεμοι στα Πελάγη θα ενισχυθούν.

Ας δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για την Πέμπτη 28/11/2019

Στην δυτική Ελλάδα η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με συννεφιά η οποία κατά διαστήματα θα δίνει ασθενείς τοπικές βροχές. Αργά την νύχτα προς τα μεσάνυχτα στο κεντρικό και βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, την δυτική Θεσσαλία, την δυτική Στερεά Ελλάδα και την βορειοδυτική Πελ/νησο τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες. Τοπικές βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης αναμένονται επίσης στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, την δυτική Κρήτη και ενδεχομένως τις νότιες Κυκλάδες αργά το απόγευμα προς το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται συννεφιά κατά διαστήματα και κατά τόπους πιο πυκνή με ενδιάμεσα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Πιθανότητα για τοπικές βροχές υπάρχει για την κεντρική Μακεδονία την νύχτα. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΝΔ διευθύνσεις με ένταση 4-6Μπ. και στο Αιγαίο από ΝΔ διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 6 έως 18 βαθμούς, στα δυτικά από 8 έως 19 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 8 έως 20 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 9 έως 21 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε αρχικά ηλιοφάνεια ενώ μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΝΝΔ διευθύνσεις με ένταση 3-5Μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αρχικά ηλιοφάνεια. Μετά το μεσημέρι θα συννεφιάσει και αργά την νύχτα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3-4Μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας