Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού την νύχτα στα δυτικά, τα βόρεια και τα ανατολικά - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος την Παρασκευή 29-11-2019

2019-11-28

Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού αναμένουμε τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής στην δυτική, την βόρεια και την ανατολική Ελλάδα όπου αναμένεται να εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες ίσως τοπικά ισχυρές. Παράλληλα οι άνεμοι θα πνέουν αρκετά ενισχυμένοι στα Πελάγη ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα κεντρικά και τα νότια.

Ας δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού την Παρασκευή 29/11/2019 

Κατά την διάρκεια των νυχτερινών και πρώτων πρωινών ωρών ο καιρός αναμένεται να είναι επιδεινωμένος στο κεντρικό και βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τα δυτικότερα τμήματα της Θεσσαλίας, την δυτική Στερεά Ελλάδα και ίσως τα πολύ βορειοδυτικά τμήματα της Πελ/νησου και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες με βαθμιαία εξασθένιση προς την ανατολή του Ηλίου. Ένα σύντομο πέρασμα από βροχές και ενδεχομένως τοπικές καταιγίδες περιμένουμε την νύχτα στην Μακεδονία και την Θράκη. Τις πρώτες πρωινές ώρες πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στα νησιά του ανατολικού - βορειοανατολικού Αιγαίου με βροχές και καταιγίδες που δεν αποκλείεται για λίγο τοπικά να είναι ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα η νύχτα θα κυλήσει με συννεφιά κατά διαστήματα και κατά τόπους αυξημένη με μικρή πιθανότητα να ψιχαλίσει ή να βρέξει ασθενώς και τοπικά. 

Καθώς θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι ο καιρός θα έχει βελτιωθεί και μόνο στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ίσως επιμείνουν κάποιες τοπικές ασθενείς βροχές για λίγο. Μέχρι και το τέλος της ημέρας δεν αναμένεται κάτι ιδιαίτερο στον καιρό της χώρας μας. 

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από Δ διευθύνσεις αρκετά ισχυροί αρχικά 5-7Μπ. με μικρή εξασθένιση μέσα στην ημέρα. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ΝΔ διευθύνσεις με ένταση 5-7Μπ. και αργότερα θα στραφούν σε Δ με μικρή εξασθένιση. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 4 έως 19 βαθμούς, στα δυτικά από 6 έως 19 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 7 έως 22 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 11 έως 22 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε την νύχτα και νωρίς το πρωί συννεφιά η οποία ενδέχεται να δώσει ασθενείς τοπικές βροχές. Στην συνέχεια αναμένουμε λίγες νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΝΔ διευθύνσεις αρχικά 5-6Μπ. και στην συνέχεια 3-5Μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε την νύχτα συννεφιά η οποία ίσως δώσει πρόσκαιρες βροχές. Για το υπόλοιπο της ημέρας αναμένεται αίθριος καιρός με λίγες αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3-4Μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας