Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού από το βράδυ και από τα βόρεια - Αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας στα κεντρικά και νότια - Ο καιρός την Τετάρτη 06/05/2020

2020-05-05

Καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν σε γενικές γραμμές στις περισσότερες περιοχές της χώρας το μεγαλύτερο τμήμα της ημέρας, ωστόσο από αργά το απόγευμα προς το βράδυ και από τα βόρεια αναμένεται μια πρόσκαιρη αλλαγή του καιρού η οποία θα προκαλέσει βροχές σε αρκετές περιοχές σύντομης πάντως διάρκειας. Παράλληλα η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα αισθητή άνοδο στα κεντρικά και νότια κυρίως ηπειρωτικά, από το βράδυ όμως και από τα βόρεια θα πέσει αισθητά. 

Ας δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για την Τετάρτη 06/05/2020 

Η ημέρα αναμένεται να ξεκινήσει και να κυλήσει πολύ καλά με λίγες αραιές νεφώσεις και πολύ μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια ιδιαίτερα στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα. Αντίθετα στα βόρεια ο καιρός θα είναι πιο μουντός με αρκετή συννεφιά στις περισσότερες περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης, κατά τόπους πυκνή. 

Από αργά το απόγευμα οι νεφώσεις θα αυξηθούν περισσότερο στην βόρεια Ελλάδα και κατά την διάρκεια των βραδινών ωρών αναμένονται βροχές κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και την Θράκη όπου μάλιστα θα έχουν αρκετά αξιόλογο χαρακτήρα. Πιο τοπικά και ασθενή φαινόμενα θα έχουμε και σε άλλες περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας ενώ σταδιακά αυτά θα κινηθούν νοτιότερα και προς το ξημέρωμα της Πέμπτης θα επηρεαστούν τμήματα της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, το βόρειο Ιόνιο, και το βορειοανατολικό Αιγαίο. Στην υπόλοιπη χώρα δεν αναμένεται κάποια ουσιαστική αλλαγή του καιρού. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από Ν κυρίως διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 Μποφόρ, στο νότιο Αιγαίο από Δ διευθύνσεις που τοπικά βόρεια της Κρήτης η ένταση θα αγγίζει τα 7 Μποφόρ ενώ στο υπόλοιπο Αιγαίο αρχικά από Ν διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ αλλά το απόγευμα στα βόρεια θα το γυρίσει σε αρκετά ισχυρό βοριά που θα φτάνει τοπικά τα 7 Μποφόρ

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 8 έως 23 βαθμούς, στα δυτικά από 9 έως 25 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 11 έως 29 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 14 έως 27 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Από το βράδυ όμως και από τα βόρεια ο υδράργυρος θα πέσει αισθητά

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με λίγες αραιές νεφώσεις κυρίως το απόγευμα και το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από Δ-ΝΔ διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 Μποφόρ και στα δυτικά κατά τόπους και κατά περιόδους μέχρι 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αρχικά συννεφιά η οποία κατά τόπους και κατά περιόδους θα είναι πιο πυκνή ενώ αργά το βράδυ υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να σημειωθούν βροχές μέτριας έντασης κυρίως στα ανατολικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις αρχικά με ένταση 3 με 4 Μποφόρ, μετά το μεσημέρι όμως ο βαρδάρης θα ενισχυθεί και θα πνέει με ένταση 6 και τοπικά 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας