Πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού την Δευτέρα - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 11-11-2019

2019-11-10

Βελτιωμένο θα είναι το σκηνικό του καιρού στην χώρα μας την Δευτέρα καθώς αναμένονται μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια στις περισσότερες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές, χωρίς πάντως να λείπουν οι αραιές νεφώσεις οι οποίες στα δυτικά κατά διαστήματα θα πυκνώνουν. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις ανατολικές Κυκλάδες και την Κρήτη το πρώτο μισό της ημέρας ο καιρός θα είναι περισσότερο νεφελώδης και δεν αποκλείεται να σημειωθούν τοπικές βροχές (ίσως και διάσπαρτες καταιγίδες) που γρήγορα πάντως θα σταματήσουν.  

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΝΝΑ διευθύνσεις με ένταση 4-5Μπ. Από το απόγευμα και κυρίως την νύχτα θα παρουσιάσουν σημαντική ενίσχυση φτάνοντας τα 7Μπ. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από ΑΝΑ διευθύνσεις μέχρι 5Μπ. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 2 έως 20 βαθμούς, στα δυτικά από 4 έως 21 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 4 έως 22 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 14 έως 24 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε αραιές νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΑΝΑ διευθύνσεις με ένταση 3-4Μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αραιές νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3-4Μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας