Ψύχρα την νύχτα και ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο - Ο καιρός την Τρίτη 05/10/2021

2021-10-04

Με πολύ καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να ξεκινήσει να κυλήσει αλλά και να κλείσει η ημέρα της Τρίτης σε ολόκληρη την χώρα με τα διαστήματα με ηλιοφάνεια να κυριαρχούν σε όλα σχεδόν τα ηπειρωτικά και τα νησιωτικά τμήματα καθ' όλη την διάρκεια της μέρας. Μόνο τις θερμές ώρες της ημέρας θα κάνουν την εμφάνισή τους λίγες νεφώσεις πολύ τοπικά στα κεντρικά και βόρεια, άνευ σημασίας. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από διάφορες γενικά διευθύνσεις με την ένταση να μην ξεπερνά τα 3 Μποφόρ ενώ στο Αιγαίο το βόρειο ρεύμα θα διατηρηθεί αρκετά ενισχυμένο που σε τοπικό επίπεδο θα φτάνει μέχρι τα 7 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 8 έως 24 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 16 έως 25 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 10 έως 28 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 11 έως 27 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 13 έως 25 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β-ΒΑ διευθύνσεις με ένταση 4 με 5 Μποφόρ και στα ανατολικά έως 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με λίγες νεφώσεις μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις έως 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας