Ψύχρα την νύχτα και το πρωί και ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο - Ο καιρός την Τρίτη 11/05/2021

2021-05-10

Θα συνεχιστεί και κατά την διάρκεια της Τρίτης η παρατεταμένη καλοκαιρία στο σύνολο της χώρας, καθώς για άλλη μία ημέρα ο καιρός θα είναι πολύ καλός με ηλιοφάνεια σε όλα σχεδόν τα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα. Μεταξύ των μεσημβρινών και απογευματινών ωρών, θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα βορειοδυτικά ορεινά και αργά το απόγευμα δεν αποκλείεται να σημειωθεί παροδική μπόρα στα ορεινά της Ηπείρου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από Δ κυρίως διευθύνσεις με ασθενείς εντάσεις, γύρω στα 2 με 3 Μποφόρ. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις και θα είναι ισχυροί έως πολύ ισχυροί, φτάνοντας τοπικά τα 6 με 7 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 9 έως 24 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 26 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 12 έως 29 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 10 έως 28 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 13 έως 21 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 10 έως 26 βαθμούς Κελσίου (το 26αρι ισχύει μόνο για το εσωτερικό της Ρόδου, καθώς στα παράκτια τμήματα η μέγιστη θα κυμαίνεται 4 με 5 βαθμούς πιο κάτω).

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση 4 με 5 Μποφόρ και στα ανατολικά έως 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου, στα ανατολικά όμως η μέγιστη δεν θα ξεπεράσει τους 21 με 22 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας