Ψύχρα την νύχτα και το πρωί κυρίως στα ηπειρωτικά - Ο καιρός την Κυριακή 11/10/2020

2020-10-10

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν σε γενικές γραμμές την Κυριακή στην χώρα μας, καθώς η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει στα περισσότερα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα κατά την διάρκεια της μέρας. Κάποιες νεφώσεις όμως θα τις έχουμε κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια, κατά τόπους λίγο πιο πυκνές και μεταξύ απογευματινών - βραδινών ωρών δεν αποκλείεται να ψιχαλίσει τοπικά στην κεντρική Μακεδονία και σε περιοχές περιμετρικά του Θερμαϊκού. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο μέσα στην ημέρα θα στραφούν σταδιακά σε Ν με την ένταση να μην ξεπερνά τα 4 Μποφόρ, στο νότιο Αιγαίο θα πνέουν από Δ διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ και στο υπόλοιπο από Ν διευθύνσεις με παρόμοιες εντάσεις. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 9 έως 24 βαθμούς, στα δυτικά από 11 έως 24 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 12 έως 26 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 14 έως 26 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις με ένταση 2 με 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις οι οποίες θα εναλλάσσονται με μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Μεταξύ απογευματινών και βραδινών ωρών, δεν αποκλείεται οι νεφώσεις πρόσκαιρα να πυκνώσουν και να ψιχαλίσει πολύ τοπικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας