Ψυχρός ο καιρός το Σάββατο - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 21-09-2019

2019-09-20

Βελτιωμένος προβλέπεται να είναι ο καιρός το Σάββατο στην χώρα μας καθώς τα έντονα καιρικά φαινόμενα σταδιακά θα αποχωρήσουν. Παράλληλα όμως οι βοριάδες στο Αιγαίο ενισχύονται σημαντικά ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση στα ανατολικά και βόρεια.

Αναλυτικά, η πρόγνωση του καιρού για το Σάββατο 21/09/2019 

Στο ξεκίνημα της ημέρας ο καιρός αναμένεται να είναι αρκετά μουντός κυρίως από την Θεσσαλία και νοτιότερα και μάλιστα τις πρωινές ώρες μέχρι και λίγο πριν το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης σε Θεσσαλία, δυτική και κεντρική Στερεά Ελλάδα και Πελ/νησο. Μέσα στο μεσημέρι τα όποια φαινόμενα θα έχουν σταματήσει και τα διαστήματα με ηλιοφάνεια θα μεγαλώνουν ολοένα και περισσότερο. Περισσότερο άστατος προβλέπεται ο καιρός για τα νησιά του κεντρικού και νοτίου Ιονίου καθώς θα κυριαρχήσει η συννεφιά καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας και θα δίνει κατά διαστήματα τοπικές βροχές και καταιγίδες. Πιθανότητα για τοπικές βροχές ή παροδική καταιγίδα υπάρχει επίσης για την Κρήτη τις πρωινές ώρες με βελτίωση στην συνέχεια. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα η ημέρα θα ξεκινήσει, θα κυλήσει και θα τελειώσει με σχεδόν αίθριο καιρό.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΑΝΑ διευθύνσεις με ένταση 3-5Μπ. ενώ στο Αιγαίο ο βοριάς θα πνέει ενισχυμένος στα 6-7Μπ. και θα είναι αρκετά ψυχρός.

Η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 5 έως 22 βαθμούς, στα δυτικά από 9 έως 26 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 10 έως 26 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 16 έως 24 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Να σημειωθεί ότι στα ανατολικά ηπειρωτικά και στα νησιά του Αιγαίου η αίσθηση της θερμοκρασία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη εξαιτίας των ανέμων.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με λίγες νεφώσεις νωρίς το πρωί στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΒΑ διευθύνσεις με ένταση 4-6Μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε διάσπαρτες νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι ενώ στην συνέχεια θα κυριαρχήσει η ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις εντάσεως 3-4Μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας