Πτώση της θερμοκρασίας από το μεσημέρι της Πέμπτης και από τα βορειοανατολικά - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 23-01-2020

2020-01-22

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν σε όλα σχεδόν τα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα της χώρας μας την Πέμπτη, με αίθριο καιρό και λίγες μόνο αραιές νεφώσεις. Λίγο περισσότερες θα είναι οι νεφώσεις στα νησιά του κεντρικού και νοτίου Ιονίου μέχρι το μεσημέρι. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις με ένταση 4 με 5 Μποφόρ ενώ στα ανοιχτά και στον πατραϊκό η ένταση θα φτάνει τα 6 Μποφόρ. Από το βράδυ θα στραφούν σε ΝΑ διευθύνσεις και θα εξασθενήσουν. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από Β γενικά διευθύνσεις αρκετά ενισχυμένοι με ένταση 6 με 7 Μποφόρ, ενώ οι ριπές δεν αποκλείεται να αγγίξουν και τα 8 Μποφόρ

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από -4 έως 11 βαθμούς, στα δυτικά από -3 έως 16 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από -1 έως 16 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 5 έως 16 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 3 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Από το απόγευμα κυρίως και μετέπειτα η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στην ανατολική χώρα. Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με λίγες αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΑ διευθύνσεις με ένταση 5 με 6 Μποφόρ και στα ανατολικά μέχρι 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Από το απόγευμα ο υδράργυρος θα σημειώσει πτώση. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από Β διευθύνσεις αρκετά ενισχυμένοι με ένταση 6 με 7 Μποφόρ. Σταδιακά θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις και η ένταση δεν θα ξεπερνάει τα 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας