Πτώση της θερμοκρασίας και λίγες τοπικές βροχές - Ο καιρός την Δευτέρα 01/03/2021

2021-02-28

Μερική θα είναι η μεταβολή που θα παρουσιάσει το σκηνικό του καιρού στην χώρα μας κατά την διάρκεια της Δευτέρας, καθώς η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει πτώση η οποία συγκριτικά με τις προηγούμενες ημέρες θα είναι αισθητή στην κεντρική, την ανατολική και την βόρεια Ελλάδα. Παράλληλα μέσα στην ημέρα θα πρέπει να εκδηλωθούν και κάποια φαινόμενα τα οποία ωστόσο θα έχουν πολύ επιλεκτικό χαρακτήρα και δεν θα έχουν κάποια ιδιαίτερη ένταση, ενώ οι βοριάδες στο Αιγαίο θα είναι μέτριοι έως ισχυροί και ψυχροί. 

Ας δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για την Δευτέρα 01/03/2021

Στην δυτική και κεντρική Μακεδονία, το βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, την Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά Ελλάδα και την ανατολική Πελ/νησο, δεν αναμένεται κάτι το ιδιαίτερο καθώς ο καιρός θα είναι καλός σε γενικές γραμμές, ωστόσο θα υπάρχουν κατά διαστήματα κάποια σύννεφα τα οποία το μόνο που θα κάνουν είναι να πυκνώνουν κατά τόπους λίγο περισσότερο. Ακόμη καλύτερος θα είναι ο καιρός στις Κυκλάδες την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα όπου εδώ η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει καθ' όλη την διάρκεια της μέρας. 

Στα νοτιότερα τμήματα του κεντρικού Ιονίου (κυρίως στην Ζάκυνθο και στα νότια της Κεφαλλονιάς), τα πολύ δυτικά τμήματα του νομού Ηλείας και στα δυτικότερα τμήματα της Μεσσηνίας, ο καιρός εδώ από την αρχή της ημέρας θα είναι αρκετά συννεφιασμένος και θα πρέπει να εκδηλώνονται κατά διαστήματα βροχές μέτριας γενικά έντασης, φαινόμενα που μάλιστα θα διατηρηθούν σχεδόν μέχρι το τέλος της ημέρας. 

Από το μεσημέρι και μετέπειτα, νεφώσεις αρκετά πυκνές θα πρέπει να αναπτυχθούν στην Θράκη, την ανατολική Μακεδονία και τα νησιά του θρακικού, οπότε και προς το απόγευμα θα εκδηλωθούν ασθενείς τοπικές βροχές και κάποιες πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις στην ορεινή - ημιορεινή Θράκη. Μέχρι και αργά την νύχτα τα φαινόμενα αυτά θα φτάσουν μέχρι τις Σποράδες και την βόρεια Εύβοια, επίσης αρκετά ασθενή.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με την ένταση να μην ξεπερνά τα 5 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Β διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί με ένταση 5 με 7 Μποφόρ (στο βόρειο Αιγαίο θα είναι πιο εξασθενημένοι). 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από -2 έως 14 βαθμούς, στα δυτικά από 1 έως 17 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 2 έως 14 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 7 έως 14 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική το πρώτο μισό της ημέρας θα έχουμε νεφώσεις οι οποίες παροδικά θα πυκνώνουν, ωστόσο μετά το μεσημέρι θα έχουμε μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με πρόσκαιρες νεφώσεις μετά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση 4 με 5 Μποφόρ και πρόσκαιρα έως 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 12 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας