Πτώση της θερμοκρασίας και τοπικές βροχές στα δυτικά - Ο καιρός την Κυριακή 27/09/2020

2020-09-26

Πρόσκαιρα βελτιωμένο θα είναι το σκηνικό του καιρού στην χώρα μας κατά την διάρκεια της Κυριακής, καθώς η ατμοσφαιρική διαταραχή η οποία απασχόλησε περιοχές της δυτικής, της κεντρικής και της βόρειας Ελλάδας, σταδιακά απομακρύνεται. Έτσι μέσα στην ημέρα περιμένουμε αρκετά μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας με κάποιες νεφώσεις κατά τόπους. Στην δυτική όμως Ελλάδα ο καιρός θα παραμείνει κάπως πιο άστατος με τις νεφώσεις κατά διαστήματα να είναι πυκνές, οπότε μέσα στην ημέρα δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν ασθενείς τοπικές βροχές στο κεντρικό και βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και την δυτική Στερεά Ελλάδα. Τέλος μικρή είναι η πιθανότητα να ψιχαλίσει ή να βρέξει ασθενώς στα Δωδεκάνησα το πρώτο μισό της ημέρας. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από Ν διευθύνσεις με την ένταση στα βόρεια πρόσκαιρα να φτάνει τα 6 Μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν από Ν-ΝΔ κυρίως διευθύνσεις, όχι πάνω από 5 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία σε αισθητή πτώση ιδιαίτερα ως προς τις ελάχιστες τιμές, θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 7 έως 25 βαθμούς, στα δυτικά από 11 έως 24 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 13 έως 26 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 20 έως 28 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα αλλά και ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν γενικά διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αραιή συννεφιά και διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν κυρίως διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας