Πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα βορειοδυτικά - Ο καιρός την Τετάρτη 02/09/2020

2020-09-01

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν και την Τετάρτη στην χώρα μας, καθώς ο αίθριος καιρός θα κυριαρχήσει σε όλα τα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας. Δεν θα λείψουν ωστόσο κάποιες νεφώσεις από την βόρεια Ελλάδα και κυρίως από τα βορειοδυτικά, όχι όμως κάτι το ιδιαίτερο. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις, μέτριοι έως 6 Μποφόρ και στο Αιγαίο από διάφορες γενικά διευθύνσεις, έως 6 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 14 έως 36 βαθμούς, στα δυτικά από 15 έως 34 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 19 έως 36 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 22 έως 36 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε αίθριο καιρό με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αραιές νεφώσεις μέσα στην ημέρα και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από Β διευθύνσεις με ένταση 5 με 6 Μποφόρ και αργότερα από διάφορες διευθύνσεις έως 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας