Πτώση της θερμοκρασίας με λίγες βροχές το πρωί - Ο καιρός την Πέμπτη 02/09/2021

2021-09-01

Με γενικά καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να ξεκινήσει, να κυλήσει και να τελειώσει η ημέρα της Πέμπτης στο μεγαλύτερο κομμάτι της ηπειρωτικής και της νησιωτικής χώρας, καθώς ο αίθριος καιρός και η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσουν. Μοναδική εξαίρεση αναμένεται να αποτελέσουν οι πρωινές ώρες για τα νοτιότερα τμήματα της Χαλκιδικής, τα παράκτια τμήματα της Θεσσαλίας, τις Σποράδες και την βόρεια Εύβοια. Σε αυτές τις περιοχές το ξημέρωμα και τις πρωινές ώρες ο καιρός θα καταστεί πρόσκαιρα άστατος με τοπικές βροχές και μικρή πιθανότητα για παροδική καταιγίδα στις Σποράδες. Μέχρι και νωρίς το μεσημέρι πάντως τα φαινόμενα θα έχουν σταματήσει και ο καιρός θα είναι αίθριος.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις με ένταση 4 με 5 Μποφόρ και στα βόρεια ανοιχτά τμήματα του Πελάγους έως 6 Μποφόρ. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ισχυρές εντάσεις της τάξεως των 6 Μποφόρ και στα Δωδεκάνησα πολύ ισχυρές εντάσεις έως 7 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 8 έως 30 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 21 έως 30 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 13 έως 33 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 17 έως 32 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 19 έως 32 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική τις πρωινές - προμεσημβρινές ώρες αναμένονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα να βρέξει πρόσκαιρα στα βόρεια - βορειοδυτικά τμήματα του νομού. Γρήγορα μέσα στην ημέρα τα όποια φαινόμενα θα σταματήσουν και ο καιρός θα καταστεί αίθριος με λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β-ΒΑ διευθύνσεις με ένταση 4 με 5 Μποφόρ και στα ανατολικά μέχρι 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις αρχικά ισχυροί έως 6 Μποφόρ, προοδευτικά ωστόσο θα εξασθενήσουν για να ενισχυθούν πρόσκαιρα τις απογευματινές και πρώτες βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας