Πτώση της θερμοκρασίας σχεδόν σε όλη την χώρα – Άστατος ο καιρός στα ανατολικά και νότια – Πρόγνωση καιρού Ελλάδος την Δευτέρα 04/05/2020

2020-05-03

Αρκετά άστατος αναμένεται να καταστεί ο καιρός κυρίως στην ανατολική και νότια Ελλάδα όπου κατά την διάρκεια της ημέρας αναμένονται τοπικές βροχές και διάσπαρτες καταιγίδες. Παράλληλα οι άνεμοι θα παρουσιάσουν ενίσχυση στο Ιόνιο ενώ η θερμοκρασία θα πέσει αρκετά κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια.

Ας δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για την Δευτέρα 04/05/2020

Από το ξεκίνημα της ημέρας περιμένουμε αρκετά άστατο καιρό κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου όπου και θα σημειώνονται κατά διαστήματα βροχές και πιθανώς τοπικές καταιγίδες. Τοπικές βροχές ασθενείς κατά βάση θα έχουμε επίσης στην ανατολική Στερεά Ελλάδα, την βόρεια - βορειοανατολική Πελ/νησο και τις Κυκλάδες. Καθώς θα βαδίζουμε προς τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στις περισσότερες ορεινές ηπειρωτικές περιοχές και τις θερμές ώρες της ημέρας αναμένονται μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες κυρίως στην κεντρική, την ανατολική και την νότια Πελ/νησο, την Θράκη και ίσως την νότια Στερεά Ελλάδα. Μπόρες και τοπικές καταιγίδες αναμένονται επίσης τις ίδιες ώρες σε Κρήτη και Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα από αργά το απόγευμα θα αρχίσουν σιγά σιγά να εξασθενούν και μέχρι το βράδυ θα έχουν σταματήσει στις περισσότερες περιοχές. Στην υπόλοιπη χώρα η ημέρα θα κυλήσει και θα τελειώσει με πολύ καλό καιρό.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις αρκετά ισχυροί με ένταση 5 με 7 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Β κυρίως διευθύνσεις μέχρι 6 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 3 έως 19 βαθμούς, στα δυτικά από 6 έως 22 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 9 έως 21 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 13 έως 21 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε το πρώτο μισό της ημέρας συννεφιά η οποία ενδέχεται να δώσει κάποιες τοπικές μπόρες κυρίως περιμετρικά της πόλης. Από το απόγευμα ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις μέτριοι με ένταση 5 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά καλό καιρό με λίγη συννεφιά το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση 5 με 6 Μποφόρ και στον Θερμαϊκό κατά διαστήματα μέχρι 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Με εκτίμηση
Ιωάννης Μπουσάκας