Πτώση της θερμοκρασίας στην ανατολική και βόρεια Ελλάδα την Κυριακή - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 01-12-2019

2019-11-30

Με καλές καιρικές συνθήκες θα κάνει ''ποδαρικό'' ο Δεκέμβρης στην χώρα μας αφού η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει στα περισσότερα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα τις περισσότερες ώρες της ημέρας. Τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και ενδεχομένως τις Κυκλάδες και την βόρεια Κρήτη θα εκδηλωθούν διάσπαρτες μπόρες και τοπικές καταιγίδες οι οποίες γρήγορα θα σταματήσουν. 

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από Β διευθύνσεις με ένταση 4-5Μπ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε Ν διευθύνσεις και θα εξασθενήσουν. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση 5-6Μπ. και πιθανώς στο Καρπάθιο μέχρι 7Μπ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από -2 έως 12 βαθμούς, στα δυτικά από 1 έως 17 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 3 έως 17 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 11 έως 17 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές στα βορειοανατολικά και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Τις πρώτες πρωινές ώρες υπάρχει μικρή πιθανότητα να ψιχαλίσει ή να βρέξει πρόσκαιρα στα ανατολικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΒΑ διευθύνσεις με ένταση 4-6Μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις αρχικά 5-6Μπ. και αργότερα 3-4Μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας