Σχεδόν αίθριος καιρός και περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας - Ο καιρός την Παρασκευή 19/02/2021

2021-02-18

Πολύ καλές αναμένεται να είναι σε γενικές γραμμές οι καιρικές συνθήκες στην χώρα μας κατά την διάρκεια της Παρασκευής, καθώς θα επικρατήσει η ηλιοφάνεια στις περισσότερες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές κατά την διάρκεια της ημέρας. Μοναδική εξαίρεση θα αποτελέσει το βορειοανατολικό τμήμα της χώρας μας καθώς εδώ οι νεφώσεις το πρώτο μισό της ημέρας θα είναι λίγο πιο πυκνές και δεν αποκλείεται να σημειωθούν πρόσκαιρες ασθενείς τοπικές βροχές στην Θράκη, τα νησιά του θρακικού και τα πολύ νότια - νοτιοανατολικά τμήματα της Χαλκιδικής. Αραιές νεφώσεις αναμένεται να επεκταθούν από τα βορειοδυτικά, προς το μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας μετά το μεσημέρι. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από Ν διευθύνσεις έως 3 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Β διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ και μόνο στο Καρπάθιο η ένταση θα είναι μεγαλύτερη και θα φτάνει τα 5 με 6 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από -5 έως 12 βαθμούς, στα δυτικά από -3 έως 15 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από -1 έως 14 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 5 έως 14 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 3 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις νυχτερινές και πρωινές ώρες στα κεντρικά και κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά. 

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με αραιές νεφώσεις μετά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β κυρίως διευθύνσεις έως 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι και μετά. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις 2 με 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 11 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας