Σχεδόν αίθριος καιρός με ανεβασμένες θερμοκρασίες - Ο καιρός την Κυριακή 28/03/2021

2021-03-27

Αρκετά καλός αναμένεται να είναι σε γενικές γραμμές ο καιρός στην χώρα μας κατά την διάρκεια της Κυριακής, καθώς στις περισσότερες περιοχές θα κυριαρχήσει η ηλιοφάνεια το μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας. Κάποιες αραιές νεφώσεις αναμένεται να τις έχουμε κυρίως τις πρωινές και μεσημβρινές ώρες από τα κεντρικά ηπειρωτικά και τις απογευματινές ώρες από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Μεταξύ μεσημβρινών και απογευματινών ωρών θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια ορεινά και υπάρχει μικρή πιθανότητα να ψιχαλίσει ή να βρέξει πολύ τοπικά στα βουνά της Ηπείρου και της ανατολικής Μακεδονίας. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΔ κυρίως διευθύνσεις με την ένταση να μην ξεπερνά τα 4 Μποφόρ, στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο από ΒΔ διευθύνσεις με παρόμοιες εντάσεις και στο βόρειο Αιγαίο από Δ-ΒΔ διευθύνσεις μέχρι 3 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 1 έως 18 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 17 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 3 έως 18 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 4 έως 18 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 7 έως 17 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό, με πρόσκαιρες όμως νεφώσεις μεταξύ μεσημβρινών και απογευματινών ωρών. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 2 με 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες και αρκετή ηλιοφάνεια στην συνέχεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 2 με 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας