Σχεδόν αίθριος καιρός με ανεβασμένες θερμοκρασίες - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος το Σάββατο 25-04-2020

2020-04-24

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν το Σάββατο στην χώρα μας καθώς σε γενικές γραμμές η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει στα περισσότερα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα. Τις θερμές ώρες της ημέρας θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις στα βουνά της δυτικής, κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας όπου ενδέχεται να ψιχαλίσει ή να βρέξει ασθενώς και πολύ τοπικά το μεσημέρι και το απόγευμα. Τέλος νωρίς το πρωί δεν αποκλείεται να έχουμε ασθενείς τοπικές βροχές στην δυτική και βόρεια Κρήτη, γρήγορα όμως η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΔ κυρίως διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 Μποφόρ, στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο από ΒΔ διευθύνσεις με ένταση 4 με 6 Μποφόρ και τέλος στο βόρειο Αιγαίο από Ν διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 4 έως 22 βαθμούς, στα δυτικά από 5 έως 21 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 6 έως 22 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 8 έως 18 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με λίγη συννεφιά το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας