Σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις - Ο καιρός την Τετάρτη 12/05/2021

2021-05-11

Θα παραμείνουν οι πολύ ήπιες καιρικές συνθήκες των τελευταίων εβδομάδων στην χώρα μας και κατά την διάρκεια της Τετάρτης, καθώς για άλλη μία ημέρα τα διαστήματα με ηλιοφάνεια θα είναι μεγάλα σε όλα σχεδόν τα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα. Δεν θα λείψουν πάντως κάποιες αραιές νεφώσεις οι οποίες θα κάνουν την εμφάνισή τους αρχικά στην δυτική Ελλάδα κατά τις πρώτες μεσημβρινές ώρες και μέχρι αργά το βράδυ θα έχουν κινηθεί ανατολικότερα, φτάνοντας στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Μεταξύ των πρώτων μεσημβρινών και των απογευματινών ωρών, οι νεφώσεις στα ορεινά της βορειοδυτικής και βόρειας Ελλάδας, πρόσκαιρα θα πυκνώσουν. Έτσι υπαρκτό είναι το ενδεχόμενο να σημειωθούν ολιγόλεπτης διάρκειας μπόρες στα ορεινά της Ηπείρου και των βορειότερων τμημάτων της δυτικής και ανατολικής Μακεδονίας, σε τοπικό επίπεδο. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από Δ κυρίως διευθύνσεις και θα είναι ασθενείς έως μέτριοι, μη ξεπερνώντας την ένταση των 4 Μποφόρ. Στο Αιγαίο οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από Β διευθύνσεις και εξασθενημένοι, σταδιακά όμως μέχρι το τέλος της ημέρας θα έχουν στραφεί σε Ν σε όλο σχεδόν το Αιγαίο και θα έχουν μέτριες εντάσεις της τάξεως των 3 με 5 Μποφόρ. Στα βορειοδυτικά ανοιχτά τμήματα της Κρήτης, τις απογευματινές και βραδινές ώρες, οι ΝΔ άνεμοι θα ενισχυθούν περαιτέρω φτάνοντας τοπικά τα 6 με 7 Μποφόρ

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 9 έως 24 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 24 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 12 έως 26 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 12 έως 28 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 14 έως 24 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 11 έως 25 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό, με αραιές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου στο κέντρο της πόλης. Στα δυτικά και βόρεια η μέγιστη θα ανέλθει τοπικά στους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου, στα ανατολικά όμως δεν θα ξεπεράσει τους 22 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε κατά την διάρκεια της ημέρας αραιή συννεφιά και ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας