Σχεδόν αίθριος καιρός με μερική άνοδο της θερμοκρασίας - Ο καιρός την Πέμπτη 10/02/2022

2022-02-09

Με πολύ καλό καιρό αναμένεται να ξεκινήσει, να κυλήσει και να τελειώσει η ημέρα της Πέμπτης για το μεγαλύτερο μέρος της χώρας καθώς η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει σε όλα σχεδόν τα ηπειρωτικά και τα νησιωτικά τμήματα. Δεν θα απουσιάσουν ωστόσο οι νεφώσεις κυρίως από τα νοτιοανατολικά ηπειρωτικά τμήματα, τις Σποράδες και το νότιο Αιγαίο, οι οποίες παροδικά θα είναι λίγο πιο πυκνές και μόνο στη δυτική Κρήτη τις πρωινές ώρες είναι πιθανό να σημειωθούν λίγες ασθενείς τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά με βαθμιαία βελτίωση. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα στραφούν προοδευτικά σε Ν κυρίως διευθύνσεις με την ένταση να μην ξεπερνά τα 3 Μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο οι βοριάδες θα διατηρηθούν με ενισχυμένες εντάσεις που θα φτάνουν στα κεντρικά και νότια τμήματα του Πελάγους τα 6 με 7 Μποφόρ, με τις ριπές το πρωί τοπικά να "αγγίζουν" τα 8 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -5 έως 12 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 7 έως 16 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 1 έως 15 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 0 έως 14 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 4 έως 12 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε το πρώτο μισό της ημέρας νεφώσεις πιο πυκνές στα βορειοανατολικά τμήματα του νομού, με προοδευτική αραίωση αυτών μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση 4 με 5 Μποφόρ και στα ανατολικά έως 6 Μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένιση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 13 (τοπικά έως 14) βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση 2 με 3 Μποφόρ, ενώ μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε Ν με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας