Σχεδόν αίθριος καιρός με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας - Ο καιρός την Παρασκευή 04/06/2021

2021-06-03

Με πολύ καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να ξεκινήσει, να κυλήσει και να τελειώσει η ημέρα της Παρασκευής για το σύνολο σχεδόν της χώρας, καθώς η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει σε όλα σχεδόν τα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα. Κάποιες νεφώσεις αναμένεται να αναπτυχθούν κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά - ημιορεινά τμήματα της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας, οι οποίες θα είναι πυκνότερες στην Θράκη όπου και παρουσιάζεται αυξημένη η πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικού χαρακτήρα μπόρες σύντομης διάρκειας.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΔ κυρίως διευθύνσεις με ασθενείς γενικά εντάσεις που δεν θα ξεπερνούν τα 4 Μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις, πιο ενισχυμένοι με την ένταση να φτάνει τα 4 με 6 Μποφόρ και στα Δωδεκάνησα μετά το μεσημέρι θα πνέουν πολύ ισχυροί έως 7 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 8 έως 27 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 27 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 11 έως 30 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 14 έως 29 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 15 έως 25 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο ουρανό με αραιή συννεφιά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΑ κυρίως διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας