Σχεδόν αίθριος καιρός με υψηλές θερμοκρασίες - Ο καιρός την Τετάρτη 10/02/2021

2021-02-09

Ιδιαίτερα καλές θα είναι οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν σε γενικές γραμμές στην χώρα μας κατά την διάρκεια της Τετάρτης, καθώς η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει στα περισσότερα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα. Οι όποιες νεφώσεις θα είναι γενικά λίγες και περιορισμένες κυρίως στα ορεινότερα τμήματα της δυτικής και βόρειας Ελλάδας. Εξαίρεση θα αποτελέσουν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου όπου μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες θα πρέπει να εκδηλώνονται κάποιες τοπικές βροχές, ωστόσο πολύ σύντομα ο καιρός θα βελτιωθεί. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από Ν διευθύνσεις με ένταση 4 με 6 Μποφόρ, από το βράδυ όμως και από τα βόρεια θα παρουσιάσουν σταδιακή ενίσχυση. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από ΝΔ κυρίως διευθύνσεις, όχι πάνω από 6 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα για την εποχή, θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 2 έως 16 βαθμούς, στα δυτικά από 4 έως 16 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 7 έως 20 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 13 έως 20 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΝΔ διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες αραιές νεφώσεις και ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν κυρίως διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας