Σχεδόν αίθριος ο καιρός σε ολόκληρη την χώρα το Σάββατο - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 04-01-2020

2020-01-03

Γενικά καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν το Σάββατο στην χώρα μας καθώς η ηλιοφάνεια αναμένεται να κυριαρχήσει σε όλα σχεδόν τα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα. Σταδιακά πάντως από τις πρώτες απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στην δυτική και βόρεια Ελλάδα οι οποίες το βράδυ θα πυκνώσουν. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ και στο Αιγαίο από διάφορες γενικά διευθύνσεις έως 5 Μποφόρ (στα Δωδεκάνησα από ΒΔ διευθύνσεις πιο ενισχυμένοι μέχρι 6 Μποφόρ).

Η θερμοκρασία σε άνοδο, θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από -2 έως 14 βαθμούς, στα δυτικά από 0 έως 15 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 1 έως 16 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 4 έως 14 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν από Δ κυρίως διευθύνσεις με ένταση έως 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αρχικά αίθριο καιρό, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις που τις βραδινές ώρες θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας