Σε υψηλά επίπεδα η θερμοκρασία στα κεντρικά και νότια - Λίγες ασθενείς τοπικές βροχές - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος την Τετάρτη 12-02-2020

2020-02-11

Διατηρείται ο καλός καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας την Τετάρτη με την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί, ωστόσο δεν θα λείψουν κάποιες νεφώσεις κατά διαστήματα και κατά τόπους. Πιο αυξημένη συννεφιά θα έχουμε στην βόρεια Ελλάδα και κυρίως στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και την Θράκη όπου το πρώτο μισό της ημέρας ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Πιθανότητα για λίγες ασθενείς τοπικές βροχές υπάρχει επίσης για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ενώ τέλος τις απογευματινές και βραδινές ώρες δεν αποκλείεται να βρέξει στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο ασθενώς

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 Μποφόρ, στο νότιο Αιγαίο από Δ διευθύνσεις με την ίδια ένταση και τέλος στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο από Β διευθύνσεις με παρόμοιες εντάσεις. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 3 έως 14 βαθμούς, στα δυτικά από 6 έως 17 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 6 έως 20 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 10 έως 20 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με αραιές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β γενικά διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε το πρωί συννεφιά η οποία δεν αποκλείεται να δώσει ασθενή βροχή. Στην συνέχεια θα κυριαρχήσει η ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας