Σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας με καλές συνθήκες - Ο καιρός την Παρασκευή 02/04/2021

2021-04-01

Ιδιαίτερα καλές καιρικές συνθήκες περιμένουμε να επικρατήσουν στην χώρα μας σε γενικές γραμμές την Παρασκευή, καθώς η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει στις περισσότερες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές καθ' όλη την διάρκεια της μέρας. Κάποιες νεφώσεις αναμένεται να τις έχουμε κυρίως στην δυτική Ελλάδα οι οποίες θα είναι αραιές κατά βάση, θα περιορίσουν όμως αρκετά τα διαστήματα με ηλιοφάνεια. 

Στην βόρεια Ελλάδα μεταξύ μεσημβρινών και απογευματινών ωρών θα αναπτυχθούν κάποιες νεφώσεις στα ορεινά, οπότε δεν αποκλείεται να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα βουνά της Μακεδονίας και της Θράκης (κυρίως κοντά στα βόρεια σύνορα), καθώς και στα βουνά της Ηπείρου. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ, στο νότιο Αιγαίο από Δ κυρίως διευθύνσεις με μέτριες εντάσεις γύρω στα 4 με 6 Μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο από Ν διευθύνσεις έως 5 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία σε αισθητή άνοδο, θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 2 έως 21 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 18 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 5 έως 19 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 4 έως 22 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 8 έως 17 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια το μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας, ενώ το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν κυρίως διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 18 βαθμούς Κελσίου (τοπικά έως και 19 βαθμούς Κελσίου). 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αραιές νεφώσεις κυρίως στα γύρω ορεινά και αρκετά διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις με ένταση 2 με 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου στο κέντρο της πόλης, αλλά στα βόρεια του νομού η μέγιστη το μεσημέρι θα ανέλθει κοντά στους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας