Σοβαρά προβλήματα από τις χαλαζοπτώσεις των τελευταίων ημερών!!

2020-05-29

Η έντονη αστάθεια των τελευταίων ημερών που κυριαρχεί στην χώρα μας, είχε σαν αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές ζημιές σε καλλιέργειες εξαιτίας του φαινομένου της χαλαζόπτωσης που σε πολλές περιοχές ήταν πολύ έντονο.

Ειδικότερα σε πολλές περιοχές της Χαλκιδικής, οι αγρότες κάνουν λόγο για ανυπολόγιστες ζημιές εξαιτίας της σφοδρής και παρατεταμένης χαλαζόπτωσης που εκδηλωνόταν τοπικά σχεδόν καθημερινά. Παρόμοια είναι η κατάσταση σε Καβάλα και Σέρρες με τα χωράφια την περασμένη Τρίτη να ασπρίζουν και τους αγρότες να αναφέρουν πως η ζημιά αγγίζει το 100% της προσδοκώμενης παραγωγής, καθώς φυτείες όπως τα ακτινίδια, τα πυρηνόκαρπα, τα μηλοειδή κ.α. έχουν υποστεί ολοσχερή καταστροφή.

Σε απόγνωση βρίσκονται επίσης οι αγρότες στον νομό Άρτας και Θεσπρωτίας καθώς οι σφοδρές χαλαζοπτώσεις κατέστρεψαν καλλιέργειες ελιάς, ακτινιδίων, εσπεριδοειδών και άλλων καλλιεργειών.

Οι περιοχές που σημειώθηκαν χαλαζοπτώσεις τις τελευταίες ημέρες και που είχαμε τονίσει έντονα μέσα από τις προγνώσεις μας ήταν πολλές όπως τα ορεινά των Γρεβενών, της Βέροιας, της Καρδίτσας, της Αρκαδίας και πολλών ακόμη με τοπικά παρόμοιες ζημιές. Η αστάθεια θα παραμείνει στην χώρα μας μέχρι περίπου τα μέσα της νέας εβδομάδας οπότε κατά τόπους θα έχουμε παρόμοια φαινόμενα. Θα σας ενημερώνουμε αναλυτικά μέσα από τις καθημερινές μας προγνώσεις για την εξέλιξη του καιρού!!