Σοβαρή επιδείνωση του καιρού από αργά την νύχτα της Τρίτης και από τα δυτικά - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 03-03-2020

2020-03-02

Με καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να κυλήσει σε γενικές γραμμές ο καιρός την Τρίτη στις περισσότερες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές το μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας, με τις θερμοκρασίες μάλιστα να είναι υψηλές. Ωστόσο προς το τέλος της ημέρας αναμένεται σημαντική μεταβολή του καιρού πρώτα στα δυτικότερα τμήματα με ισχυρές βροχές και τοπικές καταιγίδες εξαιτίας μιας ατμοσφαιρικής διαταραχής από τα δυτικά, η οποία θα περάσει πάνω από την περιοχή μας. Παράλληλα οι άνεμοι στα Πελάγη θα πνέουν ισχυροί και κατά τόπους πολύ ισχυροί.

Ας δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για την Τρίτη 03/03/2020 

Η ημέρα αναμένεται να ξεκινήσει και να κυλήσει αρκετά έως πολύ καλά στα περισσότερα τμήματα της χώρας μας με αραιές νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια, ιδιαίτερα στα ανατολικά ηπειρωτικά και τα νησιά του Αιγαίου. Κάπως πιο μουντός θα είναι ο καιρός στα δυτικά και τα βόρεια και μάλιστα δεν αποκλείεται κατά την διάρκεια της ημέρας να εκδηλωθούν ασθενείς τοπικές βροχές στο βόρειο Ιόνιο, τα βορειοδυτικότερα τμήματα της Ηπείρου και πολύ τοπικά σε περιοχές της Θράκης.

Κατά την διάρκεια της νύχτας όμως και κυρίως προς τα μεσάνυχτα (λίγο πριν ή λίγο μετά), αναμένεται σοβαρή επιδείνωση του καιρού στις δυτικότερες περιοχές και θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και τοπικές καταιγίδες στα νησιά του κεντρικού και βορείου Ιονίου, την Ήπειρο και την παράκτια ζώνη της δυτικής Στερεάς Ελλάδας και δυτικής Πελ/νησου. Τα φαινόμενα μάλιστα κατά διαστήματα θα παρουσιάζουν σημάδια πολύ υψηλής έντασης και δεν αποκλείεται να συνοδευτούν τοπικά από χαλαζοπτώσεις και από ισχυρές ριπές ανέμων. Προς το ξημέρωμα της Πέμπτης η κακοκαιρία θα επεκταθεί ανατολικότερα και θα επηρεαστούν και άλλες περιοχές από έντονα κατά τόπους καιρικά φαινόμενα

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΝΝΑ διευθύνσεις αρκετά ισχυροί με ένταση 6 με 7 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Ν γενικά διευθύνσεις με παρόμοιες εντάσεις και τοπικά στο βόρειο Αιγαίο πολύ ισχυροί 8 Μποφόρ

Η θερμοκρασία σε ανοιξιάτικα επίπεδα, θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 5 έως 19 βαθμούς, στα δυτικά από 8 έως 20 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 7 έως 21 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 9 έως 20 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με λίγες αραιές συννεφιές, πυκνότερες τις απογευματινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΝΝΑ διευθύνσεις με ένταση 5 με 6 Μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αραιές νεφώσεις και ηλιοφάνεια. Από το απόγευμα οι νεφώσεις θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΝΑ διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας