"Σπάσιμο" της συννεφιάς και πολύ ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο - Ο καιρός το Σάββατο 20/11/2021

2021-11-19

Αρκετά καλές καιρικές συνθήκες φαίνεται ότι θα επικρατήσουν κατά τη διάρκεια του Σαββάτου στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας, καθώς η αυξημένη συννεφιά των προηγούμενων ημερών στις περισσότερες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές, θα αραιώσει σημαντικά και θα "δώσει" τη θέση της σε μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Κάπως πιο αυξημένη θα παραμείνει ωστόσο η συννεφιά σε τμήματα της ανατολικής Στερεάς Ελλάδας, της ανατολικής Πελ/νήσου και των Κυκλάδων, ωστόσο και εδώ μετά το μεσημέρι θα έχουμε αρκετή ηλιοφάνεια. 

Εξαίρεση της άνω εξέλιξης φαίνεται να αποτελεί η βόρεια Κρήτη όπου ο καιρός θα είναι πολύ συμπαγής και θα εκδηλώνονται τοπικές βροχές ασθενείς κατά βάση. Παράλληλα φαινόμενα θα παρατηρηθούν και στα πολύ νότια ανοιχτά τμήματα των Δωδεκανήσων, όπου θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από B διευθύνσεις ασθενείς κατά βάση με την ένταση να μη ξεπερνά τα 4 Μποφόρ. Στο Αιγαίο όμως αναμένεται σημαντική ενίσχυση των βοριάδων με την ένταση ιδίως στα κεντρικά και νότια τμήματα του Πελάγους να "αγγίζει" τα 7 Μποφόρ (ίσως στις Κυκλάδες παρατηρηθούν ριπές της τάξεως των 8 Μποφόρ). 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 2 έως 17 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 18 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 6 έως 19 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 5 έως 18 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 9 έως 17 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε στο ξεκίνημα της ημέρας νεφώσεις παροδικά αυξημένες, ωστόσο μετά το μεσημέρι θα ακολουθήσουν μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση 4 με 5 Μποφόρ και στα ανατολικά μέχρι 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε στο ξεκίνημα της ημέρας πρόσκαιρη συννεφιά και στη συνέχεια ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις γύρω στα 4 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας